Friday, February 08, 2008

rtv silicon optik reçine kalıbı

Çocukların kullandığı oyun hamurlarından gayet kullanışlı kalıp malzemeleri hazırlanabiliyor. Renkli olmalarıda fotoğraflarda güzel görünmelerini sağlıyor :)











Fotoğrafta bir adet altıgen eleman görüyoruz . Dişçi alçısından yapılmış kenarları pahlanmış ve sonra silikon tabancası ile etrafı kaplanarak elde edilen kalıp ile 40 tane daha dökülecek. kalıptan çıkarılınca silisyum karbur blok ile (yani biley taşı) kalıptan kaynaklanan pürüzler giderilecek.













Altgen eleman ve silikon kalıbı nın bir fotoğrafı daha











RTV silikon dokumunden sonra kimsenin kurcalamayacağı tenha bir yerde 24 saat bekliyor ve yavaş hareketlerle mdf tahtadan ve alçı altıgenlerden ayırıyoruz 10 dakikalık bir iş.









RTV silikon ve 20 gr kadar sıvı katalizoru iyice karıştırıp bir mdf tahtaya yapıştırdığımız atıgen elemanların üzerine döküyoruz. Kenarlarda sınırları belirleyen oyun hamurlarımız ve kart vizitlerimiz mevcut (neden kart vizit ? oyun hamuru yetmedi çünkü :)













Fotoğraflar işlem sırasına göre sıralanmadığı için kusuruma bakmayın blog sitesinin editörü
fotoğraf sıralamasını değiştirmeme izin vermedi yada ben yeteri kadar aramadım nasıl olacağını. Cep telefonu ile çekildikleri içinde kaliteli değilller.

Sorularınızı atm_turk@yahoogroups.com mail grubuna yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım .
selamlar...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home